Classic Style

Die Teigteil- und Wirkmaschine ERIKA-RECORD- AUTOMAT wurde entwickelt zum genauen Teilen und Wirken der verschiedensten Teigsorten. Hohe Material- und Verarbeitungsqualitäten garantieren gleichbleibend gute Arbeitsergebnisse und eine nahezu unbegrenzte Lebensdauer. Die Konzeption der Maschine schützt Motor, Elektrik und Ölbad vor Mehlstaub, im Arbeitsbereich befinden sich keine Ölbehälter, es kann kein Öl in den Teig gelangen! Der Wirkantrieb läuft völlig geräuschlos. Durch das hohe Eigengewicht (solider Gußständer) arbeitet die Maschine vibrationsfrei.

Weighing 500 kgs, this machine is made of sturdy cast iron (no warping possible), meant to last a lifetime. ERIKA RECORD AUTOMAT can divide pie dough, special variety rolls but also divide and round hard and soft doughs for hamburger buns, hard rolls, brioche, kaiser rolls, flour tortillas, hoagles, pizza, french rolls, middle-east pocket bread and more. Why should you consider an ERIKA RECORD AUTOMAT over a semi-automatic machine? For one, it gives you added production but more importantly, it does not require the strength needed to operate a semi-automatic machine (can be a problem for smaller people and female operators) and will, therefore, not tire out your personnel. The two-push-button-safety control requires the operator to use both hands for complete safety. Any bystanders are protected through the new safety guard mounted on three sides of the machine.

Technische Kurzinformation:
  • Schwere Guß-Ausführung
  • Kein Öl im Arbeitsbereich
  • Wahlweise Zweihand- oder Einhand-Sicherheits- Bedienung
  • Zentralschmierung
  • Schwenkbarer Maschinenkopf für leichte Reinigung
  • Teflonbeschichtet
  • Robuster mechanischer Antrieb
  • GS-Zertifikat

Technical Specifications:

Features:

  • Comes with three light weight, sanitary rounding plates
  • No oil above product zone
  • Balanced tilting of head for easy cleaning of knives
  • "Reverse" anti-jamming button
  • Two-hand push button system for safety operator
  • Gradually increased rounding chamber during rounding process
  • Oil pump for continuous lubrication of complete mechanical drive system


Contruction:

  • Base, gear housing, and arch made of sturdy cast iron
  • Finish is a lead-free enamel paint
  • Snap on/off head covers in front and rear are of durable thermoplastic material, impact, resistant and shatter proof
  • Teflon coated
  • GS approved s

 

 

ABMESSUNGEN/MODELS AVAILABLE:

Type

Teilung
Fertiggewicht der Teigstücke in Gramm

Size

Parts obtained
Dough weight range in gram
1
30
020 - 070
2
30
025 - 085
3
30
030 - 100
4
30
040 - 120
5
50
018 - 042
6
15
150 - 250
7
20
070 - 160
9
36
020 - 070
10
36
025 - 085
11
36
030 - 100


Leistung:

  • Normalzubehör: 3 Wirkteller Gewicht der Maschine seemäßig: brutto ca. 700 kg
  • Seekiste: 95 x 90 x 178 cm
  • Die angegebenen Grenzwerte der Fertiggewichte sind, bedingt durch Teig- beschaffenheit, variabel.
  • Änderungen in Konstruktion und Ausführung vorbehalten.
    Dough weight ranges are approximate and depends on water absorption and handling of doughs (e.g. resting time after mixing)

Technische Änderungen vorbehalten.